En god morgenrutine som bedrer humøret

Morgenrutine for en God Start på Dagen

1. Våkne tidlig og i ro
Start dagen med å våkne litt tidligere, slik at du har tid til å starte dagen uten stress. La mobilen være til du har vært igjennom de første 7 trinnene. Ta et par dype åndedrag før du står opp, strekk deg så godt du kan i sengen og tenk på noe du ser frem til i løpet av dagen.

2. Hydrer kroppen
Drikk et stort glass vann så snart du står opp. Dette hjelper med å kickstarte metabolismen din og gir kroppen din den nødvendige væsken etter natten. Alltid vann før kaffe.

3. Stretching og lett bevegelse
Begynn dagen med noen enkle strekkøvelser eller en kort yogaøkt. Dette hjelper med å løsne opp stive muskler, øker blodsirkulasjonen, og gir deg en følelse av fysisk energi.

4. Mindfulness eller meditasjon
Sett av 5-10 minutter til en mindfulness-øvelse eller meditasjon. Fokuser på pusten din, og tillat tankene å roe seg. Dette kan gi deg mental klarhet og redusere stress før dagen starter for fullt.

5. Visualisering av dagen
Bruk noen minutter på å visualisere dagen din. Se for deg hvordan du ønsker at dagen skal utfolde seg, og fokuser på de viktigste oppgavene du vil oppnå. Dette kan hjelpe deg med å holde fokus gjennom dagen.

6. Sunn frokost
Spis en næringsrik frokost som gir deg langvarig energi. Velg mat som er rik på proteiner, fiber, og sunne fettstoffer, som havregryn med frukt, en smoothie med grønnsaker og frø, eller en eggerett med gønnsaker.

7. Takknemlighetsrefleksjon
Ta deg tid til å reflektere over noe du er takknemlig for. Det kan være små ting som en god natts søvn, en hyggelig samtale du hadde dagen før, eller noe du gleder deg til. Takknemlighet kan gi deg en positiv innstilling for dagen.

8. Planlegg dagen
Sett av et par minutter til å gå gjennom dagens agenda. Prioriter de viktigste oppgavene, og sørg for å inkludere tid til pauser og omsorg for deg selv gjennom dagen.

9. Positiv affirmasjon
Start dagen med en positiv affirmasjon. Dette kan være noe som "Jeg vil møte dagens utfordringer med ro og fokus" eller "Jeg gjør så godt jeg kan og jeg vil være raus med meg selv i dag." Dette kan styrke selvfølelsen din og sette en positiv tone for dagen. Sett gjerne en oppmuntrende post-it lapp på speilet hvor du tar morgen stellet ditt.

10. Kom deg ut i naturen
Om mulig, ta en kort tur utendørs, selv om det bare er for noen få minutter. Frisk luft og naturlig lys kan gi deg en ekstra boost av energi og klarhet.

Forrige
Forrige

Øv på egenkjærlighet for å styrke selvfølelsen 

Neste
Neste

Hvorfor føle følelsene dine for å holde deg frisk?